diumenge, 18 d’octubre del 2009

Xarxes d’Opinió del FAD: Ramon García Bragado

Encara que trenquem l’ordre d’aparició en les Xarxes d’Opinió del FAD, començarem per resumir l’aportació del Regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona, pel que la seva opinió pot tenir de posició inicial del promotor de la consulta.

El Regidor comença la seva intervenció amb la idea d’una certa obsolescència de la Diagonal, amb una forta sobreutilització i preponderància del tràfic privat. El que es planteja amb la seva reforma és definir l’avinguda pels propers cent anys, en un model que la configuri com a gran passeig que doni preferència als vianants, el transport públic i els desplaçaments amb bicicleta. Creu que l’Eixample pot absorbir la reducció del transport privat si es planifica be. El transport públic ha de poder connectar directament els dos extrems de l’avinguda, pel que es planteja alguna línia de transport que la recorri, sigui o no el tramvia. Si és aquest darrer, ha de ser un model sense catenària elevada.

Respecte el procés participatiu, fa èmfasi que l’Ajuntament sempre consulta les seves decisions i planejaments amb els interessats, a través de les diverses associacions que formen l’entramat participatiu de la ciutat.

La consulta que ens ocupa s’articula en dues fases: una d’enumeració per part dels ciutadans dels elements que ha de tenir la nova Diagonal i que s’ha efectuat fins a 30 de setembre i una altra d’elecció entre dos projectes que seran elaborats pels tècnics de l’Oficina de la Diagonal, creada a l’efecte, votació que en principi tindrà lloc el mes d’abril.

Fa èmfasi en que la consulta s’efectuarà exclusivament per mitjans electrònics, però no explica perquè s’exclou qualsevol possibilitat de votació per urna física. Com dèiem en una entrada anterior, és important que la introducció del vot electrònic es faci en subsistència del sistema tradicional d’urna, tant

Al tema també apuntat en una de les primeres entrades d’aquest blog sobre la possibilitat que puguin votar també aquelles persones no empadronades a Barcelona però usuàries de la Diagonal (en algunes ocasions molt més usuaris que molts empadronats), el Regidor diu que és un tema no resolt, sense donar més detalls.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada