Amb aquesta entrada començarem a analitzar el web i a veure les seves possibilitats i mancances com a eina de participació.
La pàgina de presentació consta de quatre parts: una capçalera i tres columnes. La capçalera inclou els enllaços a les quatre grans seccions del web, que examinarem en entrades futures: “Procés participatiu”, “Tot el que has de saber de la Diagonal”, “Perquè creem la nova Diagonal” i “Què és i.de.a. Diagonal”.
El contingut d’aquesta pàgina s’explica en una entrada del propi web, de manera que no ens estendrem en detalls sobre la seva estructura. En síntesi, la columna de l’esquerra dóna accés a les eines participatives, la del centre recull les principals notícies sobre el procés (o, més sovint, recordatoris sobre el contingut del web) i la de l’esquerra dóna accés a pàgines d’especial interès informatiu del web.
A data d’avui, aquesta darrera columna ofereix un vídeo de 57 segons amb imatges de la Diagonal, en les que jugant amb la velocitat de la càmera sembla que es reivindiqui la transició del batibull diari a una tranquil·litat, gairebé relaxant: la anomenada, en vocabulari actual, pacificació urbana.
En l’enllaç del mig de la tercera columna es perd una oportunitat d’aprofitar les possibilitats de les noves tecnologies per propagar el coneixement. Sota el títol “Et vas perdre les sessions formatives?” ... “Descarregat aquí tot el material” s’accedeix a tres documents en format pdf oferint les imatges que van acompanyar les exposicions dels diferents ponents en les sessions informatives que es van dur a terme durant els mesos de març i abril, que ja s’han comentat en una entrada anterior. Les sessions es van articular en quatre ponències i al final de cadascuna es va obrir un torn de preguntes. Tenint en compte que la capacitat tecnològica de l’Ajuntament de Barcelona permet la retransmissió en directe les sessions plenàries del Consell Municipal en el seu web, així com el seu visionat en diferit, es fa difícil entendre com “tot el material” de les sessions formatives es limita a les fitxes, alguns cops només amb imatges sense comentar, que acompanyaren l’exposició dels ponents. Per a una persona no iniciada en l’anàlisi de l’urbanisme, la mobilitat i el comerç de la zona de la Diagonal no és gens fàcil recomposar el discurs dels ponents, ni extreure conclusions a partir de les seves presentacions visuals, més enllà d’obtenir algunes dades curioses sobre aquests temes. No hagués estat més divulgatiu permetre l’accés a un enregistrament audiovisual íntegre de les sessions?
La darrera secció de la tercera columna enllaça amb una pàgina del web sobre l’art públic que es pot trobar a la Diagonal, que ja examinarem en el seu moment.
La columna de l’esquerra, destinada a les eines participatives dóna accés directe a la butlleta de participació, que comentarem abastament més endavant, i a un recull fotogràfic sobre la Diagonal en el que els lectors poden incloure les seves fotografies a través de l’aplicació Flickr de Yahoo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada