dimecres, 29 de juliol del 2009

i.de.a. Diagonal (2) – Manca d’interrelació



















Una de les característiques principals d’Internet, especialment des de l’anomenada Web 2.0, és la possibilitat d’interrelació entre els seus usuaris, sigui a través de blogs, fòrums de discusió, missatgeria instantània o altres eines.

Cal pensar doncs si un procés de participació ciutadana electrònica, fonamentat en bona mesura en una web creada específicament a l’efecte, no hauria de contemplar un espai destinat a recollir els comentaris dels ciutadans, més enllà de la secció “El ciutadà pegunta“, que conté cinc qüestions plantejades per transeunts i respostes per tècnics municipals. Aquest apartat, a més, roman estàtic des de fa més de quatre meses, el 16 de març concretament, quan es va publicar el lloc per primer cop: les mateixes cinc persones, amb la mateixa pregunta, amb la mateixa resposta. I no és que els ciutadans no escriguin, és que no poden fer-ho.

Més llibertat de participació hi ha al grup fotogràfic “Penja les teves fotos de la Diagonal” on sí que s’hi pot accedir des de l’aplicació Flickr, però és una mostra fotogràfica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada