divendres, 20 de novembre de 2009

Per una millora en especialització del Blog i.de.a. Diagonal

Comentàvem en una entrada anterior que el web i.de.a Diagonal ha incorporat un blog que es va desenvolupant paulatinament, encara que no al ritme que seria desitjable atès el termini temporal del projecte i que ens anem apropant a la consulta final prevista pel més d’abril.

Tot i així, convindria reflexionar més acuradament sobre l’heterogeneïtat de continguts que està començant a presentar. Avui ofereix com a darrera entrada una de 13 dels corrents amb un resum de la proposta sobre la reforma de la Diagonal que presenten el Bicicleta Club Barcelona i el sindicat Comissions Obreres, a la que, malauradament, no es pot accedir directament, sinó visitant el webs de les dues entitats; i com, òbviament, la reforma de la Diagonal no és l’únic tema de preocupació d’aquestes, cal donar alguna volta pels seus llocs fins trobar la informació. Perdem temps, doncs, buscant la informació per a la que, de fet, ha nascut el Blog i.de.a. Diagonal. En el seu defecte, és cert que l’entrada incorpora enllaços al tractament que la premsa ha realitzat del tema. Per cert, si accedim al pdf de la presentació de la proposta a través del web de Bicicleta Club Barcelona podem comprovar que la proposta sí incorpora imatges virtuals de la possible nova Diagonal, tal com des d’aquí es trobava a faltar en entrades anteriors; qui consulti el projecte pot visualitzar els seus resultats.

Però les dues entrades següents no donen cap informació sobre la reforma de l’avinguda. La que precedeix a la ja comentada, data del dia 9 i ens informa sobre el projecte Barcelona 2159 per enregistrar missatges per a les generacions futures; l’anterior a ella, de 2 de novembre, informa sobre la celebració a Barcelona del Personal Democracy Forum Europa. És una manera de distreure al lector que busca informació sobre la reforma de la Diagonal. Aquesta voluntat de reflectir altres temes relacionats amb les noves tecnologies no és ni molt menys desmereixedora d’atenció, però seria més adient obrir una nova pestanya o un nou apartat en la columna dreta del blog destinada a contenir aquesta informació diversa no directament vinculada al seu propòsit.

Més ens allunyen de l’objectiu del Blog i.de.a. Barcelona els enllaços, o ,millor dit, el vincle concret elegit dels enllaços que s’estan publicant en la columna de la dreta. No sé si en el web de l’Ateneu Barcelonès, la Cambra de Comerç o l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat es parla de la reforma de la Diagonal: sí que puc dir que si és així, la localització requereix massa paciència (en mitja hora no l’he trobat) en comparació amb la facilitat d’accés a la informació que s’atorga, i realment tenen, les noves tecnologies en general i Internet en particular. S’haurien d’haver seleccionat les adreces URL directes als temes relacionats amb l’objectiu del blog i no enllaçar amb la primera pàgina de cada institució. (En canvi, sí que s’ha utilitzat aquest mecanisme en l’enllaç que el Blog i.de.a. Diagonal ha efectuat amb el blog des del que escric –i que torno a agrair sincerament-, quan en aquest cas ens trobem, al meu entendre, en la necessitat contrària: si tot el blog parla del mateix, perquè enllaçar-lo en una entrada determinada –la de les caminades organitzades per la Diagonal- en lloc de la primera pàgina del blog?).

Algú va dir que l’excés d’informació crea desinformació; a més, afegeixo, el mal camí cap a la informació pot crear desinterès, si ens porten massa amunt i avall per accedir a un contingut concret. Perdem part de la potencialitat de les noves tecnologies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada