divendres, 25 de setembre del 2009

“Infants i joves imaginem la Diagonal”

El web participatiu i.de.a. Diagonal que estem comentant dóna a conèixer una exposició que es va inaugurar el proppassat dia 21 a la Sala Ciutat sobre el procés participatiu que s’ha efectuat a 23 escoles de la ciutat, per a que els seus alumnes opinin sobre com els hi agradaria que fos l’avinguda remodelada, sota el nom “Infants i joves imaginem la Diagonal”.


L’exposició, limitada, gairebé minimalista pel meu gust, però quina visita recomano (en un quart d’hora està vista), ja que alguna curiositat pot trobar-se, mostra en uns murals les principals idees que els infants i joves transmeten sobre la nova avinguda, per passar, tot seguit, a un espai on es poden observar amb més deteniment les propostes, compostes, si no recordo malament, per 96 cartolines on els participants han enganxat figures representatives dels usos que voldrien que es donés a la via sobre un plànol d’un parell de carrers de la Diagonal. Un vídeo sense so de menys de cinc minuts intenta explicar com es van desenvolupar les sessions a les escoles.


Naturalment amb un ús adequat de les possibilitats d’Internet, no caldria que us anés explicant tot això: us ho trobaríeu reproduït al propi web oficial del procés participatiu. A part de la ressenya informativa que he enllaçat, en una altra i.de.a. Diagonal resumeix la sessió que l’Alcalde va mantenir amb alguns dels participants en un saló municipal: res més. Fins i tot en la secció de notícies del web municipal general hi ha més informació que en el web participatiu: un vídeo presenta l’acte dels alumnes amb l’Alcalde i un dossier de premsa ofereix les principals idees comunes exposades pels alumnes; aquests documents també podrien estar accessibles des d’i.de.a. Diagonal, com ho podrien estar les 96 cartolines resultants dels debats i els murals de l’exposició. Una eina molt didàctica, però més difícil de mostrar per temes de dret a la pròpia imatge, i més en el cas de menors d’edat, seria exposar vídeos amb els debats que es van produir a les aules on realment podríem tots plegats conèixer l’opinió de qui, com bé diu l’Alcalde en la seva trobada amb els autors, seran els futurs usuaris de la nova Diagonal que es vol tirar endavant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada