dijous, 13 d’agost del 2009

Manca d’enllaç entre el Blog Barcelona i el web i.de.a Diagonal

Ja hem fet referència a la manca de possibilitats d’interrelació entre les persones interessades en intercanviar opinions sobre la reforma de la Diagonal que es posa de manifest en el web oficial del procés participatiu, i.de.a. Diagonal.

Però quina ha estat la sorpresa (o no sorpresa) al comprovar que en el Blog Barcelona, blog oficial de l’Ajuntament de Barcelona, hi figuren diverses aportacions sobre la reforma de la Diagonal. No seria bó, aprofitant les possibilitats de les TIC, com a mínim enllaçar en el web i.de.a. Diagonal els comentaris del Blog Barcelona relatius a la reforma de la Diagonal?

Si em permeteu jo sí que ho faré en aquest espai. Veureu que a la columna dreta d’aquest blog, com a “Blog Barcelona” apareixen dos enllaços, un que condueix a la pàgina principal del blog, però on no figuren localitzables les entrades referides a la reforma de la Diagonal, i un altre que porta a un nou blog que he creat sota el títol “La reforma de la Diagonal en el Blog Barcelona” i que enllaça en cada entrada amb una de les aportacions que sobre la reforma de la Diagonal s’han fet al Blog Barcelona. Aquestes entrades les he localitzat a través del cercador del Blog Barcelona. L’aniré actualitzant per a que no tingueu que fer tanta feina, perquè en el núvol d’etiquetes del Blog Barcelona tampoc hi tenim la “reforma de la Diagonal” per triar.

diumenge, 2 d’agost del 2009

Nou recurs: unblogenred.es

He localitzat el blog de red.es, organisme del Ministerio de Industria, Turismo y Comercio encarregat d’impulsar la societat de la informació. A a més del tema que ens ocupa, en unblogenred.es pot trobar-se informació i opinions sobre temes diversos relacionats amb la societat de la informació. L’entrada destinada al procés participatiu sobre la Diagonal no és que generi molt debat fins ara.

dissabte, 1 d’agost del 2009

Nou recurs: Fòrum del Transport Català

En una entrada anterior feia referència a la manca d’interrelació amb i entre els ciutadans que ara per ara es troba a faltar al web oficial del procés participatiu i.de.a. Diagonal. La veritat és que el GoogleAlert, que m’ajuda a localitzar informació a la Xarxa sobre el tema que ens ocupa, no es gaire prolífic a mostrar resultats satisfactoris. Però a part d’algunes aportacions puntuals a comuninats virtuals, mereix especial atenció, per les aportacions sistemàtiques al tema dels seus col.laboradors, el Fòrum del Transport Català que deixo enllaçat en un nou apartat “Debats a la Xarxa”. Representa el que trobo en falta al web oficial: un espai realment de discusió entre els que hi vulguin col.laborar sobre el que ha de ser, no ha de ser, pot ser o no pot ser l’Avinguda Diagonal. Aquesta és el veritable potencial de la participació electrònica: crear un lloc d’idees, però públic, obert a tothom, no restringit a l’organitzador oficial del procés participatiu, com succeix amb la butlleta no visible per a la resta de participants en el procés que properament analitzarem.